Європейський Союз не повинен зрікатися зобов'язань перед Україною та іншими країнами-сусідами, які прагнуть свободи, заявив Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Барррозу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це Баррозу заявив на сесії Європарламенту у Страсбурзі, підбиваючи підсумки піврічного головування Литви у Європейському Союзі.

"Ми бачили наскільки складною є ситуація в Україні і чому ми не повинні зрікатися наших зобов'язань щодо цих країн - наших сусідів, які прагнуть пов'язатися зі свободами та способом життя, який вони бачать в Європейському Союзі", - сказав Баррозу.

Відео дня

"На вулицях Києва... ми бачили Європу на піку популярності, як світоч надії та цінностей, гаранта прав людини та свобод. Довкола дипломатичних столів ми бачили найкращі сторони Європи - об'єднаної у захисті гідності та поглядів українських громадян, готової допомогти їхньому суверенному праву вирішувати власну долю і поліпшити шанси на краще, більш заможне та більш демократичне майбутнє", - сказав Баррозу євродепутатам.

Він додав, що в той час як багато громадян в країнах ЄС розчаровані Євросоюзом, "молоді -- і часто не дуже молоді - люди під час морозних ночей у Києві, високо розмахуючи прапорами Європейського Союзу, - я гадаю, це підтверджує наскільки важливими є Європейський Союз та його цінності. Не лише для нас тут в країнах-членах ЄС, але й для цілого світу".