15-16 жовтня за сприяння Польсько-українського клубу журналістів та Держінвестпроекту України у приміщенні Європарламенту проходила Міжнародна конференція «Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: виклики і можливості для економіки та інвестицій» за участю 150-ти українських та європейських журналістів.

Як повідомляє Урядовий портал, Україну на заході представляли Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко та Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів. Відкрив захід Президент Польщі (1995-2005 рр.) Александр Кваснєвський.

Під час свого виступу Костянтин Грищенко відзначив незворотність євроінтеграційного курсу України та консолідовані зусилля влади і опозиції на шляху виконання Порядку денного асоціації.

Відео дня

«В дуже короткий проміжок часу ми зробили більше, аніж було зроблено за останні 10 років. Не тому, що ми не хотіли цього робити, а тому, що не було консенсусу», - наголосив Грищенко.

«Непідписання буде чимось надзвичайним, у нас немає плану «Б», ми працюємо в напрямку успіху і укладення цієї Угоди», - додав Грищенко, підкресливши, що кінцевою метою для України є повноправне членство в ЄС.