Страсбург. 13 березня. УНІАН. Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле наголошує на важливості того, щоб моніторингова місія Європарламенту під керівництвом Олександра Кваснєвського та Пета Кокса через місяць могла заявити про чіткий прогрес в Україні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це комісар заявив сьогодні у Страсбурзі, виступаючи на сесії Європарламенту.
“Я би хотів тут, зокрема, відзначити зусилля місії Європарламенту на чолі з колишніми Президентами Коксом та Кваснєвським. Її відданість щодо вирішення питання вибіркового правосуддя, зокрема, у випадках Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, варта визнання. Ця місія потребує і має всю нашу підтримку, оскільки її важливість не може бути перебільшена”, - сказав комісар.
“Ключовим є те, щоб наступного місяця місія змогла повідомити про чіткий прогрес. Ми наголошували на цьому під час кожного спілкування з українською владою в останні тижні та місяці”, - додав С.Фюле.
Комісар також зазначив, що останній розвиток ситуації в Україні ще раз підкреслює необхідність судової та виборчої реформ, а останні рішення Європейського суду з прав людини – засвідчили наявність в Україні системних проблем у функціонуванні судової системи та в питанні розподілу владних повноважень.
Як повідомляв УНІАН, моніторингова місія Кокса-Кваснєвського була створена в результаті домовленостей між Президентом Європарламенту Мартіном Шульцем та прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. Місія розпочала роботу у червні 2012 року, її головне завдання – вивчення справ, що викликають стурбованість у вибірковому застосуванні правосуддя в Україні, і пошук шляхів виходу із ситуації, в тому числі, шляхом пропонування певних системних реформ Києву.