Брюссель. 11 березня. УНІАН. ЄС хоче більшої співпраці з Росією у вирішенні проблеми Сирії та розв’язанні заморожених конфліктів.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявила сьогодні Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон на прес-конференції за підсумками засідання Ради закордонних справ ЄС.
“Ми хочемо більше співпраці в Сирії та у вирішенні заморожених конфліктів на Північному Кавказі та в Придністров’ї”, - сказала вона.
К.Ештон зазначила, що в ході дискусії міністри країн-членів звернули увагу на гарну співпрацю з Росією в питаннях Іранської ядерної програми, Близькосхідного мирного процесу та в Афганістані.
Вона також повідомила про те, що міністри обговорили в цілому співпрацю з Росією, а також, в рамках цього, відносини з країнами “Східного партнерства”, наголосивши на важливості саміту “Східного партнерства”, який має відбутися у листопаді у Вільнюсі.
Окрему стурбованість міністри висловили внутрішньою ситуацією в Росії, і, зокрема, останній розвиток подій щодо неурядових громадських організацій.
Дискусія щодо подальших відносин з Росією буде продовжена на засіданні Європейської Ради 14-15 березня.