Брюссель. 25 лютого. УНІАН. Україна та ЄС підписали адміністративну домовленість про неформальний діалог з питань бізнес-клімату.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, підписання відбулося в рамках 16-го саміту Україна-ЄС.
Домовленість підписали міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов та Генеральний директор Генерального директорату ЄК з питань торгівлі Жан-Люк Демарті.
Як повідомляв УНІАН, питання функціонування діалогу було схвалено на вищому політичному рівні під час проведення П’ятнадцятого засідання Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС 15 травня 2012 року.
Метою неформального діалогу є сприяння підвищенню двостороннього товарообігу та ефективне вирішення питань у сфері торгівлі та інвестицій, що мають взаємний інтерес, шляхом своєчасного обміну інформацією між органами державної влади та у тісній співпраці з представниками бізнесу. 
Адміністративною домовленістю закріплюються наміри сторін щодо обміну інформацією, попереднього інформування щодо заходів у сфері торгівлі та інвестицій, проведення роботи, спрямованої на усунення бар’єрів у сфері, застосування нових підходів для поліпшення торговельних та інвестиційних відносин.
Документ також окреслює методологію функціонування діалогу, включаючи комунікативні процедури, фінансування участі делегацій у засіданнях, а також інформування двосторонніх органів Україна-ЄС про результати проведення діалогу.
Адміністративна домовленість укладається терміном на п’ять років із можливістю автоматичного продовження  їх чинності.