Страсбург. 22 січня. УНІАН. Колишній депутат Верховної Ради України Сергій Головатий став почесним членом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
Як передає кореспондент УНІАН, відповідна церемонія вручення диплому та пам’ятної медалі ПАРЄ відбулася ввечері в понеділок, 21 січня.
“Ви – чудовий юрист, і ваша кар’єра в ПАРЄ була відзначена багатьма доповідями”, - заявив на церемонії Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон.
Сам С.Головатий в своїй промові-відповіді зазначив, що не прощається з ПАРЄ, а каже їй “До скорої зустрічі”.
В розмові з українськими журналістами по завершенню церемонії український політик зазначив, що хоча вручення відзнаки і є формальністю, яка розповсюджується на всіх членів ПАРЄ, хто хоча б раз був головою одного з 18-ти комітетів, тим не менше, він задоволений тим, що мав нагоду тривалий час працювати в Асамблеї.
“Я просто задоволений, і як людина, і як політик, і як професіонал, що в моєму житті в мене була така нагода бути в делегації, і бути в усіх складах делегації з 1995 року. Більше того, знаєте, прийти у західний світ без знань спеціальних... Коли я прийшов, я коли слухав людей я міг тільки мріяти, що я можу досягти цього рівня”, - сказав він.
Він зазначив, що свого часу був обраний таємним голосуванням на посади голови Юридичного та Моніторингового комітетів у суперництві з представниками країн Західної Європи.
“Все це – це є найвище визнання якого я досяг”, - сказав політик.
Він також нагадав історію своєї роботи в Венеціанській комісії.
“Коли мене українські політики викинули з Венеціанської комісії, зокрема, Віктор Ющенко викинув мене, то тоді мене Асамблея призначила своїм представником. Я тоді представляв вже не одну країну, а 47 у Венеціанській комісії, і мав доповіді по всіх 47-ми. Мені важко пояснити вам, яке це професійне, політичне і особисте задоволення: просто тебе визнали”, - сказав С.Головатий.
“А стосовно “до скорого”, я не збираюся йти з політики тепер. Я поза політикою, нібито, але я сформований як політик, і я не збираюся сидіти склавши руки. Якщо мені оцінили тут, а вдома ні – ну це така справа, це не проблема. Я в Україні, крім трьох призначень міністром, не мав в парламенті ніколи жодних позицій, і нічого страшного я не бачу в тому, тому що ми в тій стадії, коли парламент не функціонує як професійний орган народного представництва чи законодавства”, - додав він.
Разом з тим, С.Головатий висловив сподівання, що в майбутньому зможе знову повернутися в ПАРЄ в тому ж статусі в якому ї був – статусі члена Асамблеї.