Страсбург. 21 січня. УНІАН. Президент Грузії Михайло Саакашвілі порадив російським політикам одягнути окуляри, щоб побачити справжню мапу Грузії. 
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час виступу в Парламентській Асамблеї Ради Європи, відповідаючи на запитання депутата російської Державної Думи Роберта Шлегеля.
“Що таке відносини Росії та Грузії? У вас одна мапа перед очима, у мене – інша. При всій моїй повазі вам потрібні окуляри, щоб побачити справжню мапу Грузії”, - сказав він.
“Жоден проросійський, навіть відгодований російськими колами політичний діяч Грузії не зможе дати вам те, чого в нього немає – ніколи жоден житель Грузії не піде на те, щоб віддати вам частину території Грузії”, - додав М.Саакашвілі.
Грузинський Президент підкреслив, що він відповідає на запитання російського депутата російською мовою.
“Ви знаєте, що є ціла низка країн, які б навіть російською вам не відповідали б через алергію. Я, до речі, казав Путіну, що я, можливо, один з останніх лідерів Грузії, який може говорити з ним російською, і цитувати російських класиків”, - сказав він.
“Сутність в тому, що Росії треба позбавлятися імперських амбіцій та територіальних претензій до сусідів”, - додав М.Саакашвілі.
Він також підкреслив, що його бажання мати гарні відносини з Росією пояснюється переконанням в тому, що гарні відносини з сусідами - для блага Грузії та її прийдешніх поколінь